Update 20/04/2020

 

Beste Klanten,

 

 

Wij voorzien om (onder voorbehoud) de draad terug op te pikken wat betreft preventieve geneeskunde en electieve ingrepen en dit vanaf maandag 04/05.

 

Concreet wil dit zeggen dat we vanaf 04/05 naast zieke dieren ook terug zaken zoals jaarlijkse gezondheidscontroles, herhalingsvaccinaties, etc. zullen inplannen.

 

Echter zullen wij nog steeds onderstaande maatregelen hanteren om zo de verspreiding van het SARS-COV-2 virus trachten te vermijden.

 

 • Gelieve met zo weinig mogelijk mensen langs te komen, bij voorkeur 1 eigenaar per dier.
 • Indien u zelf symptomen heeft, gelieve iemand anders te vragen om langs te komen met uw dier.
 • Wij gaan de consulten en ophaling van medicatie zoveel mogelijk spreiden om zo te vermijden dat er meerdere mensen in eenzelfde ruimte dienen te wachten.
 • Alle contactoppervlakten zullen door ons nog steeds meerdere keren per dag worden ontsmet. De bancontact terminal zal tussen elk gebruik worden ontsmet.
 • Er wordt alcoholgel voorzien zodat u uw handen bij het binnenkomen en buitengaan kan ontsmetten.
 • Wijzelf zullen een chirurgisch mondmasker dragen om jullie zoveel mogelijk te beschermen.
 • Voor ieders gezondheid vragen we ook aan u om een mondmasker te dragen.
 • Betalingen gebeuren nog steeds het liefst via de app of met de kaart.
 • We zullen trachten zoveel mogelijk afstand het bewaren.
 • In het algemeen draagt een consult op de praktijk de voorkeur ten opzichte van een huisbezoek aangezien we bovenstaande hygiëne maatregelen beter kunnen handhaven op de praktijk dan bij u thuis.

 

U kan zoals steeds zelf online een afspraak plannen via www.dapdeviervoeter.be of telefonisch contact opnemen.

 

Indien u nog vragen zou hebben, aarzel dan niet om ons te contacteren.

 

———————————————————————————————————————————————————————————————————

17/03/2020

 

Beste klanten,

 

In navolging van een nieuwsbrief van de Orde der Dierenartsen zijn we genoodzaakt om vanaf heden onze dienstverlening aan te passen om de verspreiding van het SARS-CoV-2 virus tegen te gaan.

 

Er is momenteel geen sluitend bewijs dat onze huisdieren een infectie kunnen doormaken ten gevolge van dit virus. 3 dieren testten tot nog toe positief op viraal DNA in hun stoelgang of in de neusholte, maar dit toont NIET aan dat ze effectief ook een infectie doormaakten. Aangezien deze dieren baasjes hadden die het virus actief uitscheidden, gaat het mogelijks om contaminatie via de eigenaar. Serologische testen (die een immuunrespons tegen het virus aantonen) zijn voorlopig nog NIET uitgevoerd of tonen GEEN infectie aan. De kans dat u door een huisdier besmet zou worden is bijgevolg niet relevant ten opzichte van contact tussen mensen onderling.

 

Concreet wil dit zeggen dat we blijven doorwerken, maar met enkele aanpassingen:

 

 • Zieke dieren zullen uiteraard nog steeds verzorgd worden. Indien u twijfelt of uw dier zorgen nodig heeft neemt u best even telefonisch contact op via 0474 79 87 49. Wij staan steeds paraat om u hierin bij te staan.

   

 • Routine gezondheidscontroles, jaarlijkse vaccinatie van volwassen dieren en niet dringende ingrepen (sterilisatie, castratie, etc.) worden in overleg met de eigenaar voorlopig zo veel mogelijk uitgesteld. Alle mensen die hiervoor reeds een afspraak hebben ingepland in de komende 2 weken zullen persoonlijk door ons worden opgebeld.

   

 • Indien uw dier voeding of medicatie nodig heeft kan u deze nog steeds op de praktijk komen ophalen. Gelieve hiervoor telefonisch contact op te nemen via 0474 79 87 49.

   

 • Huisbezoeken worden tot nader order zoveel mogelijk vermeden. Indien uw dier ziek is en een huisbezoek de enige mogelijkheid is, neem dan contact op via 0474 79 87 49.

   

 • Alle contactpunten in de praktijk (klinken, stoelen, betaalterminal, deurbel, etc.) worden meerdere keren per dag gedesinfecteerd en we hanteren strikte hygiëne maatregelen voor u, onszelf en uw dieren.

   

 • Als u langs komt op de praktijk vragen we u om de volgende maatregelen in acht te nemen:

   

 1. Indien u zelf ziek bent of symptomen vertoont (hoesten, niezen, koorts, benauwdheid, etc.), vraag dan aan iemand anders om met uw huisdier langs te komen.

 2. Kom steeds met zo weinig mogelijk personen (indien mogelijk)

 3. Betalingen gebeuren voorlopig enkel met bancontact of via de app, cash wordt even niet meer gebruikt.

 4. Gelieve in de praktijk uw handen te ontsmetten bij het binnen en buitengaan (ontsmetting wordt voorzien) en steeds een meter afstand van elkaar te bewaren. Hoest of nies steeds in een papieren zakdoek en gooi deze onmiddellijk in de vuilbak. Hoest of nies zeker niet in uw handen, maar in uw elleboog indien u geen zakdoek bij de hand hebt.

 

Op deze manier kunnen we er voor zorgen dat uw dier de zorg blijft krijgen die het nodig heeft, met de nodige aandacht voor ieders gezondheid.

 

Wij rekenen op uw begrip en hopen samen met u dat deze moeilijke periode snel voorbij zal zijn.

 

Draag zorg voor uzelf en voor mekaar!