Consultaties

U kan bij ons terecht voor routinezaken zoals de jaarlijkse controle, vaccinatie, voedingsadvies, vlooienbehandeling, enzovoort.

Wanneer uw dier ziek is kan u uiteraard op ons rekenen om tot een passende behandeling te komen.

 

 

 

Chirurgie en anesthesie

Standaard ingrepen zoals sterilisatie en castratie, verwijderen van massa's en dergelijke behoren eveneens tot ons aanbod.

Wanneer uw dier onder anesthesie gebracht dient te worden kunnen wij gebruik maken van moderne anesthesieapparatuur en uitgebreide monitoring van vitale parameters. 

Medische beeldvorming

Wanneer verdere onderzoeken vereist zijn om tot een diagnose te komen kunnen beeldvormingstechnieken erg belangrijk zijn. 

Röntgenfoto's worden bij ons in de praktijk genomen met behulp van een digitaal systeem om op die manier een hoge kwaliteit en korte wachttijd te kunnen bieden. 

Tandheelkunde

Zowel voor een grondige tandreiniging (inclusief polijsten van het hele gebit) als voor eventuele tandextracties kan u bij ons terecht. Dankzij ons compleet dentaal systeem wordt het gebit van uw dier steeds zorgvuldig behandeld. 

Hygiëne en steriliteit

Een (chirurgische) behandeling staat of valt met de steriliteit van de gebruikte materialen. Het gebruik van kwaliteitsvolle apparatuur om instrumenten te steriliseren verkleint het risico op complicaties zoals infectie.

Om deze reden hebben wij gekozen voor een 'klasse B' autoclaaf, dewelke absolute steriliteit garandeert.

In house bloedonderzoek

Dankzij de laatste generatie aan bloedanalyse toestellen kunnen wij snel en efficiënt hematologie en biochemie parameters bepalen van je huisdier.

In urgente gevallen kan een uitgebreid profiel reeds binnen 30 minuten gekend zijn, wat ons in staat stelt om sneller een behandeling op te starten met een betere prognose tot gevolg.